16. desembre 2014 · Desactiva els comentaris · Categories: Projectes · Tags: ,

Gran Coalició de la Comissió Europea per a l’ocupació digitalEl President de la Comissió Europea, José Manuel Durão Barroso, va exhortar a les empreses, els governs i els sectors de la formació i l’educació de l’àmbit de les tecnologies digitals a Europa a adherir-se a una gran coalició per a la creació d’ocupacions en aquest camp amb vista a ocupar els 900.000 llocs d’ocupació vacants en les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) que està previst que hi haurà a Europa en 2015. Malgrat els nivells actuals de desocupació, el nombre d’ocupacions en el sector digital està augmentant en més de 100 000 a l’any. No obstant això, el nombre de recentment diplomats en TIC i de treballadors qualificats en aquest camp no està augmentant al mateix ritme que la demanda.

Amb la Gran Coalició culmina el treball de fons per aconseguir els compromisos inicials sobre, entre altres coses, noves ocupacions, beques i llocs de formació, finançament inicial per a noves empreses i cursos universitaris en línia gratuïts, de part de les empreses tecnològiques, governs, educadors, interlocutors socials, proveïdors de serveis d’ocupació i organitzacions de la societat civil presents en el Fòrum Econòmic Mundial de Davos.

La Comissió ha demanat compromisos en els següents àmbits clau:

  • Formació i adequació dels cursos per a ocupacions a l’àrea digital.
  • Mobilitat.
  • Certificació.
  • Sensibilització.
  • Aprenentatge i ensenyament innovadors.

Coalició Local Espanya

Des de Telecentre Europe s’ha impulsat que els seus membres creïn coalicions locals per a treballs digitals amb l’objectiu de preparar als joves per a les ocupacions relacionades amb les TIC.

En portar a un nivell local a la Gran Coalició de la Comissió Europea per a l’ocupació digital, Telecentre Europe pretén mostrar el potencial dels telecentres europeus per implementar accions concretes amb un alt impacte local.

Per fer front a la falta d’adequació de la demanda de professionals de les TIC, Telecentre Europe ha anunciat que coordinarà els esforços de les xarxes nacionals existents de Telecentres, convidant-los a portar coalicions locals, és a dir associacions nacionals estratègiques per a treballs digitals. Els principals objectius d’aquestes coalicions locals són proporcionar, amb l’ajuda de grups d’interès amb base en els Estats membres, les habilitats digitals específiques per als joves, orientant-los cap a carreres TIC i connectant-los a la formació i l’ocupació del sector privat.

Les coalicions locals s’implementaran primer en 10 estats membres: Dinamarca, Grècia, Irlanda, Itàlia, Letònia, Lituània, Polònia, Portugal, Romania i Espanya.

L’Associació Comunitat de Xarxes de Telecentres, com a membre de Telecentre Europe, és l’encarregada de coordinar la Coalició Local per a l’Ocupació Digital a Espanya, per coordinar i coordinar aquest projecte i donar visibilitat al mateix, s’ha creat la web www.competenciasdigitales.com, des de la qual es convida a tots els seus socis i institucions interessades a formar part d’aquesta Coalició Local.

Contactes:
Ricard Faura
rfaura@gencat.cat
Susana Morillas
smorillas@gencat.cat

Comments closed.