18. desembre 2014 · Desactiva els comentaris · Categories: Projectes · Tags:

ateneus-fabricacioL’Ajuntament de Barcelona ha fet una aposta per crear una xarxa d’espais de fabricació digital municipals. Ja funcionen els Ateneus de Les Corts i Ciutat Meridiana i l’objectiu és en els propers anys crear una xarxa municipal de fab labs amb presència als 10 districtes de la ciutat.

La Xarxa d’Ateneus de Fabricació és una iniciativa pionera que està impulsant l’Ajuntament de Barcelona dins el marc estratègic de les SmartCities. Els Ateneus de Fabricació són espais de creació i aprenentatge, vinculats a la innovació social, les noves tecnologies i en especial a la fabricació digital, on els ciutadans són usuaris actius i protagonistes.

Es tracta d’espais de col·laboració públic-privada on els ciutadans individuals però també les entitats locals, les organitzacions, les universitats i les empreses s’impliquen en la realització d’activitats conjuntes d’innovació social amb el suport d’un laboratori de fabricació digital: un taller equipat amb programari i màquines de fabricació per a convertir les idees i conceptes en productes físics i útils per a la societat.

Als Ateneus de Fabricació fomentem les activitats i projectes que millorin la societat (millora del barri, de la ciutat o del món), que utilitzin els nous models d’organització i aprenentatge informal oberts i en xarxa (cocreació, col.laboració, crowdsourcing, crowdfounding…) i que utilitzin els mitjans de comunicació social per compartir amb els altres el coneixement adquirit. Som les persones, quan connectem els nostres diferents coneixements, les cocreadores de l’entorn on vivim.

Més informació:

Contacte:
Jordi Reynés Garcés
jreynes@bcn.cat

Comments closed.